Med E-joller under det spanske himmelstrøg

Hvad siger man lige, når man som ungdomssejler skal på ferie med familien, hvor det er lillebror og ikke en selv, der skal sejle med i et Europamesterskab? Det var det, der var situationen for fem Europasejlere, da EM i Zoom8 skulle afholdes i Palamos i Spanien. Man finder en grinmasse, der kan passe – og så i øvrigt en ledig plads på traileren, så ens Europajolle kan komme med!

Det viste sig at være en suveræn beslutning. De fem Europasejlere havde egentlig ikke nogen konkret plan udover at sejle lidt ind i mellem. Og det gjorde de. Hver dag kunne de ikke holde sig fra havet, vinden, solen og bølgerne. Madpakken blev smurt og så så resten af familien ikke meget til hverken madkrummer eller sejlere. Det blev til ture, hvor der blev trænet i både blidt og hårdt vejr, hvor der blev spejdet efter delfiner, hvor der blev spist frokost på standen, hvor den ægte sejlerglæde kom til at sprudle.

”Vi kendte egentlig ikke hinanden da vi ankom, men det har været helt suverænt at opleve det fællesskab, der pludselig opstod” fortæller Daniel Hopmann, der lige er startet som E-jolle-sejler.

Når de fem tog på vandet uden følgebåd og træner fulgte de nogle regler om at følges ad og passe godt på hinanden. ”Det var ikke kedeligt en eneste gang, selvom vi skulle lave selvtræning” fortæller en af sejlerne. Under Zoom8s træningsdage fik E-jolle-sejlerne i øvrigt lov til at være med til zoomernes kapsejladser. ”Prioriteten er selvfølgelig selv at sejle til stævnerne i udladet”, siger Daniel Hopmann fra Vedbæk Sejlklub, ”men jeg har absolut ikke noget imod at tage med min lillebror igen en anden gang, hvis det er dette, der er konceptet” afslutter han.

22 views0 comments

Recent Posts

See All

Dagsorden generalforsamling 2020

1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Forelæggelse af regnskab 4. Behandling af indkomne forslag Forslag fra Maria Victoria Bøggild omkring elektronisk kompas. Se vedhæftninger 5. Fastsætte

Opdatering af statutter til rangliste beregning.

Der er dags dato blevet tilføjet følgende til statutterne for rangliste beregning. Dette er for at tilgode se det nylige behov for fleet sejlads grundet COVID-19. 6.10 Sejladser sejlet i Guld- eller S

KATEGORIER

INFORMATION

HJÆLP

FØLG OS

Europe Class Denmark © 2018. Alle rettigheder forbeholdt

TILMELD NYHEDSBREV